HOME  I  English  I  УКРАЇНСЬКА     
ПОДАТИ ЗАЯВУ НА
ВІЗУ ДО Норвегії
в
Україні
Працюючий гість
Особи, які бажають отримати знання про сільське господарство і культуру Норвегії, можуть отримати дозвіл на проживання в якості працюючого гостя у сільському господарстві.

Для отримання дозволу на проживання в якості працюючого гостя, ваше перебування повинно бути організовано однією з двох нижчезазначених затверджених організацій:

Biologisk-Dynamisk Forening
Atlantis (програма «працюючий гість»)

Передбачається, що наприкінці вашого перебування у Норвегії ви повернетеся до своєї країни, і що обставини у вашій країні є такими, що дозволять вам повернутися туди.

Вимоги до трудових відносин

Ви повинні брати участь у повсякденній роботі на фермі, або ж доглядати за дітьми у якості члена фермерської родини.
робота повинна допомогти вам отримати знання про норвезьку сільське господарство і культуру Норвегії. Одноманітна робота зі збору врожаю не відповідає цій вимозі. Також ви не можете виконувати серйозні ремонтні роботи, працювати на будівництві тощо. Якщо ваші роботодавці займаються «комбінованою сільськогосподарською діяльністю», наприклад виробляють сільськогосподарську продукцію і тримають табірне містечко, ви можете виконувати лише звичайну фермерську роботу.
Зазвичай така робота передбачає зайнятість протягом повного робочого дня на одного роботодавця. Якщо у вас є два роботодавця, ви повинні працювати повний робочий день на кожного з них, а періоди роботи на кожного з них повинні бути безперервними. Ви не можете працювати більше 35 годин на тиждень. Ви маєте право щонайменше на півтора безперервних вихідних дні на тиждень.
мінімальна заробітна плата - 600 крон у місяць після сплати податків, і вам повинні бути гарантовані харчування, помешкання і проїзд у зворотному напрямку.
Ваш роботодавець не може наймати більше трьох працюючих гостей одночасно.

Зміст дозволу

Ви можете отримати дозвіл на проживання в якості працюючого гостя лише один раз.
Дозвіл видається на строк до трьох місяців.
Ви можете мати до двох роботодавців.
Ви не можете змінювати роботодавців під час вашого перебування.
Дозвіл видається для роботи на одного або двох конкретних роботодавців. Ви не можете змінювати роботодавця (-ів), оскільки це буде розглядатись як заява на поновлення дозволу. Якщо у вас є два роботодавця, обидві трудові відносини повинні стосуватися зайнятості у повний робочий день. Період роботи на кожного з роботодавців повинен бути безперервним, і на підтвердження цього ви повинні надати трудові договори від обох роботодавців. Ви не можете працювати поперемінно то в одного, то в іншого роботодавця. У трудовому договорі повинно бути зазначено, протягом якого періоду ви будете працювати на кожного з них.
Дозвіл на проживання не є підставою для отримання дозволу на постійне проживання або возз'єднання родини.
ПРОЦЕС ПОДАЧІ ЗАЯВИ

Крок 1
Для отримання Шенгенської візи чи довгострокової візи з правом перебування в Норвегії більше 90 днів, чи на постійне місце проживання в Норвегії, Ви можете звернутися до норвезького Візового Центру.

Крок 2
Заявники, які бажають отримати короткострокову візу, чи дозвіл на проживання, чи в’їзну візу, повинні зареєструвати свої заяви в режимі онлайн на Порталі для подачі заяв, до того як подавати свої заяви у Візовому Центрі Посольства Норвегії. Для більш детальної інформації стосовно того як зареєструватися в режимі онлайн, натисніть тут

Заявники, які проживають на території Україні, але являються громадянами іншої країни, повинні мати дозвіл на роботу чи на проживання в Україні щонайменше 6 місяців, до запланованої дати подачі документів.

Ті заявники, що реєструють свої заяви в режимі онлайн на Порталі для подачі заяв у Візовому Центрі,можуть оплатити візовий збір за допомогою кредитної/ дебетової картки (Mastercard або Visa).Також, запрошуюча сторона в Норвегії може зареєструвати заявника від його імені частково чи повністю,в режимі онлайн на Порталі (наприклад, зареєструвати або оплатити візовий збір)

Заявники, які попередньо не зареєстрували свої заяви в режимі онлайн, зможуть зробити це безпосередньо у Візовому центрі за окремим комп’ютером. Будь ласка, переконайтесь в тому, що Ви маєте всю необхідну інформацію, для того щоб мати змогу зареєструвати себе особисто. Заяви на отримання дозволу на проживання завжди пересилаються Посольством на розгляд в Імміграційне управління Норвегії (UDI). Заявник зобов’язаний залишатись на території України, до прийняття рішення.

Крок 3
Подайте паспорт та документи до Візового Центру. Список необхідних документів та всю інформацію стосовно категорії візи, яка Вам необхідна, можна знайти на нашому сайті, скориставшись сторінкою « Все про візи».

Крок 4
Працівник надасть Вам чек, який Вам необхідно сплатити у касу в гривнях. Оплата буде включати суму всіх платежів у Візовому Центрі.